Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Я да попитам аз: При кои двигатели на 156 се монтира 6-степенна кутия от завода? За 1,9 16 клапана е ясно ... Въпросът е има ли 2,4 със заводска 6-степенна кутия?
    Trans penis mihi est!

Comment

• Първоначално публикувано от avvasilev Покажи съобщение
      Я да попитам аз: При кои двигатели на 156 се монтира 6-степенна кутия от завода? За 1,9 16 клапана е ясно ... Въпросът е има ли 2,4 със заводска 6-степенна кутия?
      Има....
      Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
      Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
      Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
      Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Дай подробности, де ... От коя година, на кои точно ДВГ я слагат (140 к.с., 150 к.с.)
        Trans penis mihi est!

Comment

Дай подробности, де ... От коя година, на кои точно ДВГ я слагат (140 к.с., 150 к.с.)

дизеловите са това 1.9 16в и 2.4 20в,съответно 140 и 175кс

Comment

Дай подробности, де ... От коя година, на кои точно ДВГ я слагат (140 к.с., 150 к.с.)
            Па по спомен,1,9 жтд 140 коня и 2,4 жтд 175 коня фейските от 2003 са с шест скорости.
            Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
            Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
            Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
            Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Скоростните кутии на V-шестаците и дизелите еднакви ли са като конструкция? Предавателните числа ясно е ,че са различни.
              Alfa-Romeo 156 2.5 V6
              Yamaha MT-09 Tracer

Comment

• букса за halogenа h1 на алфа 147

от къде може да се намери

Comment

• Колеги, страничните огледала на 147 еднакви ли са на старата и на фейслифта?
                  Алфа ромео 75 2.0
                  Алфа ромео 147 facelift 1.6 T.S.
                  Алфа ромео 159 2.4 JTDm

Comment

• Първоначално публикувано от Valio606 Покажи съобщение
                    Колеги, страничните огледала на 147 еднакви ли са на старата и на фейслифта?
                    Да.
                    Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                    159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                    NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

• Някой да има идея за какво са тия букси?
                      Първите букси са 2, излизат от снопа около бушоните до кормилния прът. Втората букса излиза от снопа зад левия фар.
                      Няма абсолютно никакви грешки, там до където стигат кабелите не виждам свободни гнезда, вероятно са за някой екстра която не е видяла бял свят.
                      Attached Files
                      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Ам левия фар мърда ли нагоре надолу от копчето за регулиране на височината.Халогена долу свети ли.Утре ако се сетя ще огледам мойта за такава букса.И аз имам едни дет не са знай за какво са ама всичко си работи.Те са във вратите обаче там всичко си свири отварят се джамците и аз реших че са от някоя екстра дето я нямам.Ако не забравя ще погледна имам ли такива букси из фаровете, макар че съм ги вадил и слагал два пъти ся не се сещам.
                        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Всичко работи по фара, не е от там. Идва ми на акъла дали някой модел няма с датчик във филтърната кутия..., общо взето там докъдето стига няма свободна дупка където да го навра.
                          Другите букси може да са за темпомат, ама не знам как изглеждат по принцип, едната е с 2 другата с 1 пин.
                          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Еми ако всичка ти работи какво го мислиш.Аз пък забравих да погледна из моята ама датчик на филтъра нямам, пък и не знам някой модел да има.Нещо там по радиатора.Един резистор има ама не знам какъв му е куплунга.
                            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Колеги да попитам скъсак вътрешно каре на 156 1,8 тс,имам от 1,9 жтд дали става да сменя цялата полуоска или са различни и ако някой е сменял и има снимков материал нека прати линк,нмого ще съм благодарен!

дали ще се справя с ремонта или да карам на майстор и какво масло да налея 4е изтече сичкото,Благодаря ви предварително
                              Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
                              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
                              Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

• Първоначално публикувано от Zafo_84 Покажи съобщение
                                Колеги да попитам скъсак вътрешно каре на 156 1,8 тс,имам от 1,9 жтд дали става да сменя цялата полуоска или са различни и ако някой е сменял и има снимков материал нека прати линк,нмого ще съм благодарен!

дали ще се справя с ремонта или да карам на майстор и какво масло да налея 4е изтече сичкото,Благодаря ви предварително
                                По спомен Не стават. Различават се шлиците.
                                В продавалник е пълно от бензинови за без пари.
                                Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                                159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                                NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Working...
                                X